Måndag – en dag med mycket äventyr

Vi började våran dag genom att äta våran vanliga frukost i matsalen som består av yoghurt, mackor med olika pålägg och te, kaffe, vatten eller juice. Klockan 08: 45 började vårat riktiga äventyr då jag (Anna), Smilla, Emma och Wilma åkte iväg 20 minuter med bilen som personalen Olav körde. När vi hade kört våra 20 minuter i bilen så åkte vi på en bilfärja där vi skulle åka i tio minuter för att komma till ett annat område i Norge, när vi åkte bilfärja så satt vi kvar i bilen och småpratade med Olav så att tiden gick så fort att det inte kändes som tio minuter. Efter våra minuter på bilfärjan så åkte vi en halvtimme i bilen samtidigt som vi beundrade vackra berg med mycket snö på. Eftersom att Vanja, Julia och våran lärare Kerstin har drabbats av en riktigt jobbig förkylning så kunde de inte hänga med på vårat äventyr vilket var synd då de missade en riktigt trevlig med kall upplevelse tillsammans med oss och vg1, vilket är förstaklasseleverna på härliga Val.

När vi var framme på vårat äventyr så parkerade Olav och de andra lärarna bilarna på ett plant ställe bredvid vägen vilket de sedan ångrade eftersom att de insåg att det blev en snabbare bit att gå om de körde tillbaka bilarna lite. Så när bilarna var på rätt parkering och alla eleverna var ute ur bilarna så började några sätta på sig längdskidor och andra började promenera ned mot en väldigt snöig is där vi delades in i små grupper tillsammans med norskarna 😊 Jag och Emma gick ut med våran grupp till isen och såg på när det pimplade medan Wilma och Smilla började promenera med sin grupp, det var väldigt kallt men väldigt trevligt tycker jag.

Efter ett tag så gick alla upp för att äta tillsammans vid en mysig brasa och vi tjejer från Sverige åt först mackor från matsalen innan vi lite senare fick börja grilla korv och hamburgare till de som åt kött medan jag och Wilma fick vegetariska hamburgare grillade av våran underbara lärare Svanhild.

Efter vi åt så tog vi bilarna tillbaka till skolan med biltur och färja klockan halv 4 efter en riktigt kall med fortfarande en trevlig dag!

När vi var framme på Val runt 5 på eftermiddagen så gick vi och vilade lite innan vi gick till kvällsmaten klockan halv åtta som självklart bestod av mackor för vissa medan jag var mätt och drack te. Klockan 8 började ännu ett äventyr som inte alla heller var med på då Vanja kände sig sjuk och gick för att vila på rummet medan jag, Emma, Wilma, Julia, Smilla och läraren Kerstin stannade kvar på Hawaii party där det serverades god frukt på fat, goda drinkar med apelsinjuice och goda smoothies som man kunde mumsa på samtidigt som vi hade frågesport om Hawaii på Kahoot. Emma, Wilma och Smilla gick hem för att vila efter en stund på partyt och även Kerstin gick hem för att vila efter en stund för att hon är förkyld. När bara jag och Julia var kvar med de norska eleverna så tävlades det i limbo vilket jag deltog i innan Julia gick hem för att sova och jag avslutade kvällen med smoothies innan jag gick upp till mig vid kvart i tio.

Detta var en riktigt bra dag och jag hoppas att resten av veckan blir lika bra 😊 Hade fint!

/Anna Klingberg

En reaktion på “Måndag – en dag med mycket äventyr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *