Jenny och Amanda Bloggar

Hejsan hoppsan i lingonskogen!
Igår så var vi lediga och hade pluggdag. Skönt att komma hem och inte behöva ha rester tänkte vi. På kvällen invigde vi även skolans gym, pga ångest över all fet mat vi äter här. Finns inte så mycket mer att säga, en lugn dag helt enkelt vilket var väldigt skönt. Men idag var vi uppe som vanligt vid 07.30 och startade dagen. En mycket bra morgon som startade med valpgos (!!!!!) då de fått in 4 st 12 veckors valpar ifrån RSPCA. Lyckan är total! Små pirayor som man bara vill pussa sönder och jag funderar allvarligt på att ta med en hem som handbagage. Det ska tydligen vara staffe/labbe mixar men det tvivlar vi och personalen på då allt tyder på att det är små husky mixar dom har fått in. Otroligt söta är dom iallafall, väldigt synd att vi inte får ta kort på dem, då tror jag varenda en hade fått ett nytt hem i Sverige. Nu börjar det närma sig hemfärd, om 1 vecka vid den här tiden är vi hemma i vårat älskade Sverige igen. Vi är lediga på måndag och tisdag så det är totalt 4 arbetsdagar kvar, tiden har gått så himla fort. Ska njuta av alla fina hundar nu dom här sista dagarna och valpgosa massoooor!

Pusshej från Amanda
Dagen började med att vi blev indelade i grupper – Rebecka och Aurora fick vara tillsammans med en elev från skolan, medan jag, Jennie och Emmy fick vara tillsammans med två elever från skolan.
Vi började med att gå ner till getterna och alpackorna, där fick jag matade de två små getterna medan de andra arbetade (haha). När jag var klar med att mata dem så tog jag och Jennie initiativet till att hjälpa vår handledare med att göra rent på den sidan som hon var på.
Klara med getterna gick vi till grisarna och gjorde rent hos dem, jag gick runt i deras hage och mockade, medan de andra borstade upp hö och halm. Vi gosade även med en gris.
Efter grisarna gick vi till kaninerna och gnagarna där vi gjorde rent, gav dem mat och vatten. Vi gick sedan till illrarna och gjorde rent hos dem.
Vi fick även göra rent surikaterna och mangusterna, vi matade dem och gosade lite tillsammans med dem.
Efter lunch fanns det inte så speciellt mycket att göra, det var mer bara ”skit” arbete. Jag, Jennie och Aurora putsade utsidorna på alla fönster. Sedan sopade vi utanför entrén och sedan ar vi klara för dagen.

                         
Ha en bra kväll
// Jenny Asker

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *