Ngorongoro – 15/4

Det här är dagen som många av oss har längtat mest efter. Idag skulle vi äntligen på Safari!
Vi gick upp tidigt och var vid receptionen 06:00 för att åka till Ngorogoro kratern. När vi kom dit var det som att åka in till Jurassic Park, det regnade och var dimmigt, vilket var väldigt fint det med, men vi hoppades på bättre väder när vi kom in till kratern. Helt plötsligt kom vi dit, och alla öppnade taket på bilarna och ställde sig upp. Jag kan helt ärligt säga att jag aldrig har sett något så fantastiskt, vackert och häftigt i hela mitt liv, och de andra tyckte likadant. Det gick absolut inte att ta bilder och försöka göra utsikten rättvisa, man måste se det med egna ögon!
Plötsligt såg vi antiloper och zebror långt borta, och vi åkte närmare och kom riktigt nära för att ta kort. Man fick god användning för kikaren, vi såg nämligen alla inom The Big 5, utom leopard. Vi såg bland annat svarta noshörningar, lejon (som låg precis intill bilarna), massor med elefanter, och väldigt många vattenbufflar.
Vi åt lunch vid vattnet, där det var en flock med flodhästar. Riktigt farligt egentligen, men de var rätt lugna.
Sedan åkte vi även till en viewpost där man återigen fick se utsikten över kratern. Det var vansinnigt vackert, ville bara stå där och stirra i 600 år till.
// Thea – You can’t close your eyes to Africa

2 reaktion på “Ngorongoro – 15/4

  1. marie-louise j

    Wow! Önskar att få vara med er På allt underbart . Det har varit superkul att följa eranresedagbok på alla äventyr! Hoppas ni får en bra hemresa för nu längtar vi alla efter våra barn … och Stort Tack till fantastiska lärare som tagit hand om våra ungdomar! /Theas mamma

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *