Regndagen – 12/4

Trodde inte att det kunde regna så här mycket. Det har nu regnat i två hela dagar, med avbrott för endast 10 min på eftm, när vi planterade träd på KSGS. Men det finns lite positivt i det hela, för Midnattsmässan på fredagsnatten uteblev, orsaken var nog att det inte fanns någon el till högtalarna och de flesta av vägarna var sönderskurna av det rinnande vattnet, så jag kunde sova hela natten utan att bli väckt. Vattnet orsakar oerhörda skador på vägarna, bilarna hoppar och studsar för alla vattenhål och måste ibland köra mycket försiktigt över väldigt stora hål i vägen. Det är fascinerande att se hur vattnet forsar fram överallt och sköljer med skräp och annat i dikena. Vid vissa broar är det inte många dm kvar innan vattnet sköljer över vägen. Flera hus står helt i vatten och man undrar hur de någonsin ska få sin saker torra igen. Stora områden är helt vattenfyllda och det ser ut som små sjöar överallt. Afrikanerna ser det positivt och säger att vattnet ”Is the Blessing” som en välsignelse för alla nysatta plantor.
Vi trotsar regnet och badar i en pool medan det hällregnar. Det var en härlig känsla. Poolen bubblar av alla regndropparna och för första gången, sen vi kom till Afrika, känns det lite kallt. När Emma, Evelina, Elise, Alexandra, Thea, Christine och Beata skulle gå i poolen blev personalen lite oroliga och berättade att det var djupt. De kunde ju inte veta att dessa flickor är badgalna och värsta vattendjuren. Vi hade en riktigt skön eftermiddag trots regnet.
Vi säger nu Hejdå till Kibaha och packar för färd upp till Arusha och bl a Ngorogoro kratern som ”stängt” in många olika djur och växter i sin vulkankrater. Vi har en åtta timmars bussfärd som kommer att kännas av för oss som inte är riktigt ok i magen. Men vi ser verkligen framemot att få se Afrikas djur och då klarar man det mesta.
Kweieheri och Asante sana // Madam Anki

En reaktion på “Regndagen – 12/4

  1. Camilla Andersson

    Låter som mycket regn men klart att tanzanierna älskar när det regnar. Det är ju inte alltid det är som här.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *