Tanzania, ett vackert land – 11/4

Tanzania är ett vackert tropiskt land och landets befolkning är mycket fredliga. När man promenerar på stadens gator ser man den Tanzaniska flaggan överallt och det visar hur stolta människorna är över sitt land. Jag önskar att andra krigsdrabbade Afrikanska länder hade lika mycket fred som i Tanzania.
Idag gick vi upp på morgonen som vanligt och åt frukost. Sedan åkte vi till ett ställe för att plantera träd som gick hur bra som helst. Efter trädplanteringen åkte en del till Mailimoja marknaden för att shoppa lite extra och vissa åkte hem. På eftermiddagen skulle vi besöka ett barnhem. Det regnade hela dagen och ibland öste det ner ordentligt. Vägarna var nästan helt förstörda p.g.a. regnet. Vi lyckades ta oss till barnhemmet med bil, men vi fick bära sängdelar och madrasser sista biten upp till barnhemmet. Dessa hade vi köpt med pengar från vår skola. När barnen såg oss blev de jätteglada och alla barnen kom för att hjälpa till att bära sakerna som vi hade med oss. Pengar gör skillnad, för att man kan köpa vad som helst, i det här fallet kan barnen sova i sängar istället för golvet.
Hakuna Matata // Ahmed Mohamud

2 reaktion på “Tanzania, ett vackert land – 11/4

 1. Camilla Andersson

  Hej

  Jag har glömt att kommentera ett tag. Ja, det är nog tur för Tanzania att man haft fred ett tag.

  Camilla

  Svara
 2. Camilla Andersson

  Hej

  Jag har glömt att kommentera ett tag. Ja, det är nog tur för Tanzania att man haft fred ett tag.

  Camilla

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *